Slået op d.

Upcycling med Strygefolie

Her i huset er vi heldige at arve en del tøj fra især fætter Kasper. Ingen af mine børn har noget imod at gå i brugt tøj, men ældstebarnet nægter til gengæld kategorisk at gå i tøj, som han ikke lige synes er sejt.

Derfor bruger vi ofte strygefolie til at forvandle tøjet til noget, der falder i hans smag. For tiden skal det helst være noget med skatere, ninjaer eller fx hans navn og yndlingstal a la fodboldtrøjer. Han vælger selv.

Strygemærke foldboldbluse

Jeg synes det er en fantastisk måde, at give brugt tøj nyt liv. I stedet for at bidrage til brug og smid væk-kulturen, sparer vi en masse penge, samtidig med at vi passer på miljøet.

 

Strygefolie mod pletter

Strygefolie er også genialt til at dække over pletter, der ikke vil gå af i vask. Hvem kender ikke, når yngstebarnet har spist vandmelon med sin spritnye bluse på, og nu er der røde pletter ned ad maven. I stedet for at smide blusen ud, vælger vi sammen et strygefoliemotiv, der kan dække pletterne, og sådan redder vi blusen.

Strygemærke My Little Pony

Denne gang blev det til et strygemærke med My Little Pony i guldglimmer. Det bliver det sikkert også næste gang!

Du kan selvfølgelig også upcycle alt muligt andet med strygefolie. Fx kedelige sofapuder, sengetøj eller håndklæder. Som udgangspunkt kan man bruge strygefolie på alt stof af bomuld eller polyester eller blandinger af bomuld/polyester (dog hæfter det ikke på imprægnerede tekstiler).

Skriv et svar