Slået op d.

Strygemærker i flere farver – sådan gør du

Strygemærke flere lag

 

Enhjørning strygemærke

Når du modtager dit strygemærke, vil hver farve i motivet være på hver sit ark. Og hvert ark skal stryges på ét ad gangen.

Enhjørningen i eksemplet her har ingen overlappende farver, så derfor er det ikke så vigtigt, hvilken farve du stryger på først. Til gengæld er det vigtigt, at du sikrer dig, at der er plads til hele motivet, inden du stryger første del på.

Placere strygemærke

Husk også et hårdt underlag, som fx et skærebræt i træ, og at stryge stoffet et par sekunder så eventuel fugt fordamper.

Så lægger du første farve på, lægger bagepapir over, og presser hårdt med strygejernet i et par sekunder. Pil forsigtigt plastiklineren af.

Liner af strygemærker
Så lægger du næste farve på og gentager processen.


Stryge flere lag

Når det sidste lag skal på, i dette tilfælde glimmerhornet, giver du hele motivet fuld tid. Fordi enhjørningen er for stor til et almindeligt strygejern, må man placere strygejernet forskellige steder, så alle dele af motivet stryges ordentligt fast.

 

Strygemærke enhjørning

Her er det færdige resultat. Hvis du har problemer med at strygemærket ikke sidder ordentligt fast, er det oftest fordi strygejernet ikke er varmt nok, eller fordi du ikke presser hårdt nok, når du stryger det på.

Skriv et svar