Slået op d.

Sjov med rhinsten i efterårsferien

Bluse med hotfix rhinsten

Jeg har længe gerne villet involvere børnene i at lave deres eget pynt til tøjet, i stedet for at de kommer og afgiver bestilling, og så må jeg ellers i gang. Det er så hyggeligt, når de selv er med, og deres stolthed over at have lavet det selv, når det skal vises frem dagen efter i børnehaven, er alt besværet værd.

Indtil nu har jeg faktisk slet ikke prøvet med rhinsten. Rhinstenene er så små, og er ikke specielt nemme at håndtere med en pincet for små – og selvom ungerne er ret så interesserede i pincetten, driller det bare for meget.

Men nu har jeg fået fingre i en rhinstensblyant, eller Magic Pen, som den også kaldes. Og den skulle børnene selvfølgelig prøve. Min yngste er 4 år, og hun havde en fest. Hun var faktisk slet ikke til at stoppe igen. Der skulle eksperimenteres med forskellige farver og forskellige størrelser af rhinsten. Vi startede med SS16, fordi jeg mente, at det var nemmest for hende med store sten, men hun klarede SS10 lige så fint.

Rhinstensstrygemærke med magic pen     Magic Pen

Jeg vil tro, at når de har styr på perlepladerne, og når til det punkt, hvor de laver mønstre i stedet for bare at sætte perler på i en stor pærevælling – så er de også klar til at lave deres egne rhinstensstrygemærker. Og det kunne være et godt projekt til efterårsferien, hvor der er tid og ro til fordybelse, og hvor vi har brug for noget at nørkle med ind imellem udflugterne og legeaftalerne.

Min dreng på 7 syntes også, det var sjovt. Men han vil ikke have rhinsten på sit tøj, så han donerer sine værker til søsteren, som heldigvis ikke kan få nok af glimmer og bling. Faktisk er det største problem nok, at jeg snart løber tør for tøj at stryge rhinstensmærkerne på. Så der skal snart fyres op under symaskinerne igen. Og måske skal vi til at eksperimentere med at pynte andre ting end lige tøj med rhinsten og strygestof.

Skriv et svar