Slået op d.

Rhinstenspynt på baglomme

Rhinstensstjerne på baglomme

Stjernemotiv til jeans

Datteren synes, at de nyindkøbte jeans er lidt for kedelige, så vi er blevet enige om at pynte dem med et lille strygemærke med hotfix rhinsten.

Det er heldigvis lige så nemt at stryge rhinstensmotiver på som strygestof. Fremgangsmåden er stort set den samme. Du skal bruge et hårdt underlag, som fx et skærebræt i træ, et strygejern og to stykker bagepapir. Det ene stykke bagepapir er til at putte mellem lagene af stof, så limen fra rhinstenene ikke trænger igennem.

Placer rhinstensmotiv

Placér rhinstensmotivet på baglommen, læg bagepapir på, og pres hårdt med strygejernet i 15-30 sekunder afhængigt at tekstilet, det skal stryges på. I dette tilfælde fik de ca. 25 sekunder.

Rhinsten stryges på

Jeg har lagt baglommen helt ude på kanten af skærebrættet for at de mange syninger ikke skal komme i vejen. Hvis syningerne gør, at stenene ikke får et ordentligt pres med strygejernet, kommer de nemlig ikke til at hænge ordentligt fast. En bedre metode ville være at bruge teflonpuder. Det vil jeg skrive om i et senere blogindlæg. Har man ingen teflonpuder, må man være lidt kreativ med placeringen af det materiale, rhinstensmotivet skal stryges på.

Rhinstensmotivet køler af

Vent til motivet er kølet af, og træk så plastiklineren forsigtigt af. Hænger stenene ikke ordentligt fast, skal de have en tur mere med strygejernet.

Fjern lineren på rhinstensmotivet

Sådan! Nu er de klar til brug – de skal bare ikke vaskes før der er gået mindst 42 timer.

 

Rhinstensstjerne på baglomme

Skriv et svar