Slået op d.

OEKO-TEX-certificerede rhinsten

rhinsten

rhinstenHotfix rhinsten er en fantastisk måde at pimpe hjemmesyet, arvet eller ensfarvet tøj. Desværre er det simpelthen for svært at finde rhinsten, som man kan være sikker på ikke indeholder skadelige stoffer.

De fleste rhinsten er fremstillet i Asien, fx Kina eller Korea, hvor man ikke går så højt op i, hvad produkterne indeholder. Heller ikke når de skal bruges til børnetøj, selvom man godt ved at forbrugerne i vesten efterspørger det. Det er både nemmere og især billigere at forfalske testrapporter og certifikater end at leve op til kravene og få lavet de test, der beviser det.

Det kan derfor godt betale sig at se sig for, når man importerer varer fra Asien, og man skal ikke naivt tro på, at de fortæller sandheden, men sikre sig at der ikke er snydt med papirerne.

Det har jeg lært på den hårde måde. De rhinsten vi har lige nu, er fra en dansk importør/webshop, som forsikrede mig om, at deres rhinsten er OEKO-TEX certificerede og derfor ikke indeholder skadelig kemi og er godkendt til børnetøj. Jeg bad om at få tilsendt OEKOTEX-certifikatet, og da jeg modtog rhinstenene var der vedlagt 3 kopier af forskellige testrapporter. Det så jo umiddelbart fint ud, men da jeg ville finde et OEKO-TEX ikon til at lægge på shoppen, opstod problemerne. Jeg kunne nemlig ikke få verificeret OEKO-TEX-certifikatet ud fra testrapporterne. Jeg fandt også ud af, at et OEKO-TEX certifikat kun er gyldigt for 1 år ad gangen, og de testresultater jeg havde fået tilsendt var fra 2010!

Jeg kontaktede OEKO-TEX og fik at vide, at rhinstenene IKKE som lovet var OEKO-TEX certificerede. Jeg kontaktede så den danske importør/webshop, som fejede mig af med, at de havde valgt at stole på producenten, og at jeg var den eneste, der nogensinde havde stillet spørgsmålstegn ved de manglende certificeringer.

Og bevares, hvis man er ligeglad med, hvad produktet indeholder, er det da også helt fint. Men så skal man ikke reklamere med, at produktet lever op til internationale standarder og er godkendt til brug til børn. Og man skal slet ikke oplyse, at produktet er OEKO-TEX certificeret, når det beviseligt ikke er det. Siden har den danske importør/webshop ikke svaret på min henvendelse.

Og lige siden har jeg søgt med lys og lygte efter OEKO-TEX certificerede rhinsten, som jeg kan bruge og sælge videre med god samvittighed. Det er ikke lykkedes mig at finde nogen i EU, så jeg har kontakt med en producent i Asien, som er OEKO-TEX certificeret (jeg har selvfølgelig tjekket hos OEKO-TEX), og jeg arbejder nu på at blive importør.

Jeg håber derfor, at jeg inden længe kan tilbyde OEKO-TEX certificerede rhinsten i shoppen – uden bly og andre skadelige stoffer til jer og jeres børn.

Skriv et svar